“Kuidas saada oma saatuse meistriks ja hinge kapteniks?”

Kuidas sündis minu esimene e-raamat? Puhtalt oma kogemuse ja vajaduse pealt! Soovisin nii väga elust rohkemat teada saada ja ei olnud nõus olukordadega, kuhu olin lubanud endal sattuda. Räägin Sulle oma loo.

Enamuse elust olen elanud kuidagi suht kobamisi – sa justkui tead, milline peaks olema see unistuste elu, aga mingil põhjusel soovib su salapärane keegi teine Maria, et sa ei edeneks. Ma justkui olen midagi elus korda saatnud, aga päris Maria ütleb mulle, et sittagi pole sa korda saatnud! Nii palju on veel ees!

Aga see teine mina, kes mind tagasi hoiab, sosistab alatasa, et tegelikult on ju kõik enam-vähem. Kiiret pole ja nii kui mingi eesmärgi võtan, you get lifed. Nagu totally! Kasvõi motokoosoleku pidamine Riigikogu ees, kus vahetult enne sain oma elu esimese luumurru! Oeh, mul on nii palju veel õppida ja rakendada, et end mitte lasta segada taolistest situatsioonidest.

Igal juhul, mis ma tahtsin öelda, on see, et ma tegelikult ei ole osanud päriselt pikemaajalisi sihte oma elus seada. Et võtan eesmärgi ja päriselt hoolimata “you get lifed” situatsioonidest ikka sammun tasapisi oma eesmärkide poole. Ma kuidagi olen tundnud, et ah, mis mina. Ah, kes olen mina, et midagi suurt korda saata. Aga samas sügaval sisimas sa ju tegelikult tead oma kutsungit, soove, unistusi ja eesmärke.

Lihtsalt need unistused on päriselt vaja eesmärkideks vormistada. Seejärel panna paika plaan ja siduda kogu ülejäänud olmeelu ümber selle kõige tähtsama ülesande. Ma nii püüan seda kõike praegu päriselt oma elus rakendada, sest tehes pidevalt samu asju saame me samu tulemusi. Aga mulle ei meeldi enam need vanad tulemused! Ma tahan ja vajan muutusi! Ausalt öeldes muutis ligi pool aastat kodumaalt eemalolekut täiega kogu maailmapilti.

Nüüd ma tean päriselt, mida ma oma elust tahan, mida teha tahan, kuidas elada tahan. Ja luban sellel kõigel mõnusalt elus ka muutuda – see kõik ei ole kivisse raiutud, aga ma tean, kuhu ma jõuda soovin. Varem olin ma nii ligadi-logadi, aga elu õpetab ja ise tuleb ka õppida. Kõvasti tuleb õppida – rakendada – õppida – rakendada.

Möödunud suvel võtsin suure hooga omale eesmärgiks motospirit.ee-ga tegeleda, mis on pikki aastaid olnud mu unistus. Tegeleda lõpuks päriselt motoajakirjandusega. Esimene kord kui püüdsin selle sihiks seada, tuli meie ellu üllatuslikult Elistin. Teine kord lõi mind rivist välja vanima tütre tervislik seisukord – püüa siis artikleid teha kui näed, et laps kannatab.

Ja mis sa arvad, kuidas kogu see pikalt vindunud olukord mu vaimsele tervisele ja töötamisele mõjusid? Kabuum! Kõik oli taas null! Null keskendumist, null töistele eesmärkidele pühendumist. Ma lihtsalt ei suutnud. Ja siis veel takkaotsa minu enda vigastused! Püüa sa karkude ja muude vigastustega kolme lapsega toimetada, tööasjadega toimetada. Ja nii me sügisel jalga lasimegi, et äkki õnnestub seal lõunamaal end korda putitada – nii vaimselt kui füüsiliselt.

Ega see värske luumurru ja karkudega pakkiminegi oli omamoodi värk. Osutad karguga ühele kastile ja teisele, et palun see bussi ja see jne. Õnneks oli ühes kastis kogu mu paberipahn. Kõik mu kaustikud, mis olin pikkade aastate jooksul täitnud igasugu põneva infoga enesearengu teel. Paljusid asju olin päriselt oma ellu rakendanud ja tohutult edasi arenenud, mõned teemad lihtsalt ununevad, kui neid ei rakenda. Kuna olin tol hetkel vaimselt väga madalal, olin õnnelik, et see kast kaasa sai! Hakkasin oma materjale läbi lugema ja vanu teemasid, kuidas iseennast toetada rasketel hetkedel, meelde tuletama. Praktiseerima. Vanadest ülestähendatud mõtetest sündisid uued mõttekäigud.

Kõigist neist mõttekäikudest, mida olin varasemalt, pärast Indy Mari sündi hakanud kirja panema, oli olnud minu arenguteel väga palju kasu. Aga kuna olin langemas kusagile, kus tundus nii pime, vajasin turgutust. Hakkasingi puhtalt iseenda jaoks tooma oma märkmetest välja tähtsamaid mõtteid, harjutusi ja tööriistu, et kui on raske olukord jälle elus, siis ma suudaksin end sealt paremini ja kiiremini välja mõelda.

Paparatso jäädvustus Kreetal raamatu loomisest

Nii hakkaski mu arvutisse moodustuma väärt ideede kogumik. Esialgu pühendatud iseendale ja oma perele. Kuniks ühel momendil avastasin end mõtlemast, et kui see info on aidanud minul oma elukvaliteeti tõsta, aidanud minul raskustega toime tulla, siis äkki saab see info kedagi veel aidata? Äkki suruks oma tagasihoidlikkuse kusagile selle pimeda nurga taha ja koostaks päriselt ühe väärt mõtetega raamatu? Saagu nii! Isegi kui keegi teine seda ei loe, siis minul endal on seda vaja. Ja ehk jääb ka lastele tulevikuks mõnus toetuslik alustala, millest nende ema teatud ajaperioodil elus lähtus. Aga olgem paindlikud – elus võib kõik alati muutuda.

Ja nii see kõik sündiski. E-raamat “Kuidas saada oma saatuse meistriks ja hinge kapteniks?”. 144 väärt mõtet väärt eluks. Kõik need ideed, mõtted, tööriistad on minu elu ja vaatenurka elule muutnud. Käsi südamel. Need on teinud mu elu ainult paremaks. Muidu ma seda asja avalikult ei jagaks.

Aga olgem realist. Ma ei ole nüüd nii enesearengu inimene, et ma istuks puu all ja kujutleks vaid ette, kuidas kuldne valgus mulle peale langeb ja kõik laheneb iseenesest. Noup. Ilukirjandust sa sellest raamatust ei leia.

Kui sa otsid sügavamat enese uurimist, pikka elufilosoofiat, pehmet suhtumist, mingit hullu süvaanalüüsi ja pikki arutelusid, siis see raamat ei ole sinu jaoks. Seal on konkreetsed elutõed, mis aitavad sul elus sihte seada ja asjadest aru saada. Lühikesed mõtteterad, mis peaksid sind panema oma olukorra üle mõtisklema ja teatud samme astuma. Motiveerima ja inspireerima, sest kõik on sinu luua. Sina ise valid, mida sina oma ellu soovid. See on meie võimuses.

Mina ka alles õpin ja harjutan, aga tänu sellele infole ma tean, et elu ei pea olema nii kuradi keeruline ja nüüd ma oskan seda elu elamise kunsti palju paremini kui varem.

P.S. varem ei osanud ma vist üldse!

P.P.S. kes on kõiksugu terapeutidest lummatud ja ehk neist teemadest suisa sõltuvuses, siis ei soovita seda raamatut – siin on kirjas ainult see, et ainult sina vastutad. Ja ongi kõik. Ja väärt ideed, kuidas seda vastutust siis ellu viia.

Kuna mulle endale meeldib konkreetsus, siis kõik need juhised ja mõtted ongi konkreetsed. Kohati suisa käskivad. Lühikesed. Mõtlema panevad. See raamat ei ole mõeldud ühe jutiga lugemiseks. See ongi mõeldud sulle sõbraks siis, kui on keeruline olukord. Lappa, leia oma mõte ja rakenda.

Kõige tähtsam ongi see, et seda kõike tuleb päriselt ka rakendada. See raamat aitab sul oma elu ja õnne eest vastutust võtta, olla ise oma saatuse sepp. Mina oskan tänu sellele infole paremini oma mõtteid ja emotsioone juhtida. Võtan elu palju lihtsamalt, mitte enam nii tõsiselt. Oskan seada eesmärke ja tean, kuidas end joonel hoida, kuid see nõuab harjutamist. Tean, kes ma olen ja mida ma tahan. Tean tööriistu, kuidas seda kõike saavutada. Tean, et see nõuab järjepidevust ja neid toetavaid harjumusi. Ükski muutus ei tule üle öö. Mõni tuleb ka üle öö. Õppisin leidma probleemidele lahendusi ja mitte alla andma. Õppisin kuulama oma sisetunnet.

Ma tean, et minu elu ja mõtted on minu ohjata, minu võimuses ja ainult mina vastutan selle eest, et minul on kõik hästi. Kui minul on kõik hästi, jagub headust ka perele, seega on ka perel kõik hästi. Hoolitsen rohkem selle eest, et ka minu tass oleks täis, sest muidu pole mul endast teistele midagi anda. Need kõik on nii lihtsad tõed, aga ma varem lihtsalt ei teadnud! Ma varem ei teadnud, et kõike saab palju kergemalt võtta!

Sa leiad siit suurepärase hüppelaua kui sa oled enesearengu teel, kust saada see suur jump edasi! Täiega! Sa saad siit kõik vajalikud alustalad, kuidas koheselt hakata end paremini tundma ja liigutama end palju paremas suunas! Usu mind! Mina olen Sinu elav tõestus.

See siin on sinu hüppelaud tundmatusse, aga palju ägedamasse ja täidetumasse tundmatusse! Luba endal alustada! Siit saab kõik ainult paremaks minna. Aga ainult tänu Sinu enda panusele. Ära jää sellesse ühiskonna lõksu, kus on illusioon, mis päriselt peaks inimesi rõõmustama. Õnneks või kahjuks, kõik ei vali seda infot. Aga sinul on see võimalus seda teha ja päriselt elus tohutu samm edasi astuda. Kas ühined minuga? See on minu kutse sulle, olla extraordinary, kes valib enamat.

Siin on Sinu võimalus see e-raamat omale alla laadida, juunis eriti hea hinnaga! https://wonderfullife.motomari.com/

Aitäh pean ma ütlema elufilosoofidele Jesse Elder, Mike Kemski, kelledest kogu mu enese tundma õppimise ja elu elamise kunsti selgeks saamise tee alguse sai. Marie Forleo ja B-School. Mel Robbins ja tema podcastid. Mindvalleyga olen alles alguses, aga eks jagan teiega taipamisi ka sealt kui peaks ilmnema.